joi, 4 martie 2010

Cateodata ma trezesc

Cateodata ma trezesc. Mi se pare greu sa ma trezesc in fiecare zi. Probabil pentru ca ma trezesc doar pentru mine. Al dracu de altruism, il gasesc si aici...
Cateodata as vrea sa nu ma mai trezesc. Hai sa dam vina pe oboseala... dar depinde din ce anume te trezesti sau unde...
Cateodata ma trezesc. As prefera sa ma trezesti.
Cateodata ma trezesc. Ca acum.

13 comentarii:

  1. Sunt atatia oameni care ar da orice sa poata sa se trezeasca (asta ar insemna ca sunt in viata)...nu te juca, te rog, cu vorbele si pretuieste ce ti-a dat natura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare intelege cum vrea, cum poate, cum isi doreste aceasta "trezire"!
    Nu m-am jucat cu vorbele si nu ma joc de obicei(daca ma cunosti)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1) ma bucur ca te-ai "trezit" la realitate...as vrea sa scoti pe "cateodata" si sa nu mai postezi expresii de-astea "discutabile"...lasi pe unii si altii(de altfel anonimi pt tine)sa se considere indreptatiti sa aleaga din atatea intelesuri ale verbului...exact ceea ce nu ti-ai dori niciodata sa se-nteleaga
    2) pt anonimul cu imaginatia bolnava de suicid: vezi dex vb"trezi"(refl/tranz) si spune-ne: Unde te trezesti aici?Te-ai trezit abia din betie?(betia vietii)Esti suparat/a ca ti s-a trezit lichidul din pahar de atata filosofie???Sau te-ai trezit ca postezi?A, am inteles:abia te-ai trezit...Urmeaza-mi sfatul si trezeste-te la realitate:trezeste-ti interesul pt limba romana!A propos..ce mai faci?
    Nu ma lua in seama...dar mi-am trezit subiectivismul de surioara mai mare

    RăspundețiȘtergere
  5. DEX online: TREZÍ, trezesc, vb. IV. 1. Tranz. și refl. A (se) deștepta, a (se) scula din somn. 2. Refl. și tranz. A-și veni sau a face să-și vină în fire (dintr-o stare de reverie, de leșin etc.). 3. Refl. și tranz. A deveni sau a face să devină conștient, a ajunge sau a face să ajungă, să înțeleagă, să-și dea seama de realitate, de adevăr; a (se) dumeri, a (se) lămuri. 4. Refl. A se pomeni pe neașteptate cu cineva, a ajunge deodată undeva, la cineva sau într-o situație neprevăzută. ♢ Expr. Unde te trezești? se spune unui om prea îndrăzneț sau care se comportă în mod nepotrivit. ♦ A se afla într-un anumit loc sau într-o anumită stare de când știe, de când își poate aduce aminte. 5. Refl. (Despre mâncăruri, băuturi, mirosuri) A-și pierde tăria, gustul, aroma; a se răsufla. – Din sl. trĕzviti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Alooo! Unde va treziti? Jucariile in alta parte, va rog!

    Sora-mea, ai dreptate, exact sensul pe care nu-l luasem in calcul, cel care nu avea ce cauta aici...ala a fost ales... Dar nu inteleg de unde atata agresivitate din partea ta! Calm...
    Da, mi-a placut cum a iesit textul, de fapt a fost inca o trezire: m-am trezit(din reverie, bineinteles!) ca asa a iesit!
    Multumesc pentru bucatica de gramatica! Acum inteleg de ce spun cativa prieteni "trazvita" la bautura... vine din slava...(nu din atmosfera;) )

    RăspundețiȘtergere
  7. da...imi pare rau...nu stiu ce mi-a venit..o fi de la nevralgia care nu-mi da pace de cateva zile...pupici la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  8. "Sunt atatia oameni care ar da orice sa poata sa se trezeasca (asta ar insemna ca sunt in viata)"
    Nici macar o lectura superficiala nu gaseste ceva de suicid aici. Un sinucigas este persoana care se omoara dintr-un motiv sau altul, dar e clar ca nu mai vrea sa se trezeasca, pe cand oamenii despre care discutam aici, "ar da orice" sa se poata trezi...si...da, asta ar insemna ca sunt in viata, adica...Elena, ai ghicit...inca sunt victoriosi in lupta cu o boala, cu accidente neprevazute, cu tot ce le-ar putea scurta viata si i-ar face sa nu mai aiba timp...sa se trezeasca. De aceea fratele tau este printre cei norocosi, de aceea tu si la fel de bine eu... suntem norocosi si ar trebui sa fim fericiti pentru asta.
    Hmmm, sigur n-ai vazut filmul "Love story". E celebru, ti-l recomand. Si e la fel de actual, desi au trecut atatia ani de cand a fost montat!
    PS: Definitia din DEX tot eu am dat-o.

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Eu da, ma simt norocos! Pentru ca sunt sanatos si am atatia prieteni faini in jurul meu! Simt ca se poate si mai mult, dar sa nu maniem...
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim spunea...

    " (...)...nu te juca, te rog, cu vorbele si pretuieste ce ti-a dat natura!"
    offff! Tot nu ai inteles???? Las-o incolo de boala, de tragedie, de Love Story (a propos l-am vazut si acum,caci doar a fost zilele astea la TV, si acum 20 de ani, am citit si cartea si acum si acum "tz"ani...
    Tot nu ai inteles mesajul si pb nu l-ai inteles nici pe Marci( si pb ca nici bine nu-l cunosti)!Spune-mi din toate sensurile cuvantului..pe care chiar tu l-ai postat din DEX care exemplu te-a facut sa-l compatimesti?
    Hai sa facem o analiza pe text.Nu gramaticala..s-o lasam pe-asta..ca nu merge asa cu copy-paste.Sa facem una literara.Te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  11. Faina bucatica asta de ganduri (din post bineinteles) :) Ana

    RăspundețiȘtergere
  12. Si m-am mai trezit de-atunci de doua ori! ;) Multumesc.

    RăspundețiȘtergere