duminică, 13 septembrie 2009

Cate acte sexuale ar trebui sa ai pe saptamana?

Un reputat specialist englez în domeniu, Thomas Glynn, spune că ritmul activităţii sexuale este influenţat de constituţia biologică a fiecăruia dintre noi, de vârstă şi de factorii de mediu, culturali, sociali, estetici. Un rol esenţial îl joacă şi odihna, alimentaţia şi atracţia pentru partener. "Actul sexual se poate repeta la un anumit interval de timp (de la câteva minute la câteva ore) în funcţie de potenţa bărbatului şi calităţile partenerei. Normal, actul sexual trebuie folosit atât cât să răspundă cerinţelor fiziologice, echilibrului hormonal şi tendinţei fireşti de perpetuare a speciei", afirmă Glynn. O altă problemă care mai poate apărea în viaţa cuplului după câţiva ani este scăderea dorinţei sexuale. Este absolut normal ca un cuplu de 40 de ani să nu mai facă sex cu aceeaşi frecvenţă cu care ar face un cuplu de 20 de ani, mai spune Thomas Glynn.
Medicii specialiştii în obstetrică-ginecologie spun că un bărbat tânăr poate avea raporturi sexuale zilnice sau chiar de mai multe ori pe zi. Pe măsură ce trece timpul însă, îi va fi mai dificil să se menţină în formă. Specialiştii mai fac referire şi la alţi factori, cum sunt - comportamentul partenerei, erotizarea raporturilor sexuale, tensiunea nervoasă, oboseala fizică, stresul. În plus, adaugă medicul Erghin Calil, un bărbat nu trebuie să încerce să bată recorduri sau să "cronometreze" după cât timp poate să aibă o nouă erecţie ori să se compare cu alţi bărbaţi. Important este să faci dragoste de fiecare dată când ai chef.
Numărul contactelor sexuale, în funcţie de vârstă
- 20 de ani, 3-4 contacte pe săptămână
- 30 de ani, 2-3 contacte pe săptămână
- 40 de ani, 2 contacte pe săptămână
- 60 de ani, 1 contact pe săptămână
Sursa: Gandul
***
Mda. Nu mi se pare ca au spus cine stie ce noutati acesti specialisti. Mai mult, arunca foarte multa responsabilitate pe umerii barbatilor, omitand migrenele partenerelor.
Cred ca mai interesanta era o comparatie pe diferite varste ale partenerilor. De ex: care ar fi frecventa contactelor unui cuplu in care el are 60 de ani si ea 2o? Dar invers? :)
Sau... influenta lunei pline asupra contactelor... sau a vinului rosu...
Oricum e o tema pe care se poate dezvolta foarte mult...

Un comentariu: