vineri, 16 aprilie 2010

Un alt fel de recrutare - Head and heart hunting

Intro zi inboxul e-mail-ului meu avea un continut care m-a enervat foarte tare pe moment, cu toate ca era scris “prietenos”…m-a enervat pentru ca ma punea sa ma gandesc la ceva care mie nu-mi iese. Am acceptat sa raspund catorva intrebari, dar raspunsurile au fost agresive. Sincere, dar agresive.

Era prima reactie. Reactia cuiva care nu stie despre ce este vorba, care are doar impresia ca stie, cand de fapt era cu totul si cu totul altceva: Un nou concept pentru mediul business din Romania: „head and heart hunting” propus de agentia de matchmaking UmbrellaforTwo.

Da, poate eu reprezint partea mai impulsiva decat media populatiei, dar am stat si m-am gandit ce ma impiedica pe mine sa reusesc sa fac lucrurile cum trebuie...

Timpul. Pentru persoane care stau de dimineata pana seara la birou, faceti si voi un calcul sa vedeti ce mai ramane: maxim 3-4 ore “de vanatoare”, asta in cazul in care renunti la multe; dar nu vei renunta, pentru ca mai ai familie, prieteni, evenimente stabilite sau inopinate...

M-a facut sa ma uit pe site. Practic, UmbrellaforTwo a preluat principiile de head-hunting din recrutare si le-a transpus in aria sentimentala. Astfel, procesul este similar cu cel al recrutarii si selectiei pentru un job din cadrul unei companii. Agentia este pregatita sa caute proactiv persoane in afara bazei de date, sa selecteze potentiali parteneri in functie de cerintele clientilor sai si sa prezinte o lista scurta din care acestia pot alege persoanele pe care doresc sa le intalneasca...

Mediul social. Am multi prieteni. Si ma mandresc cu asta. Dar uneori nu te ajuta cu nimic sa gasesti ceea ce cauti. Bine, cu cat cercul este mai mare cu atat sansele cresc.
Dar daca va cauta altcineva in locul tau? Mai ales ca tu nu ai timp... Mai ales ca ai scanat tot din grupul de cunoscuti si... nimic.

Cati dintre voi gatesc acasa? Mmm... “atunci cand am timp” ar putea fi un raspuns echivalent cu “foarte rar”. In rest ce faceti? Mergeti la restaurant si spuneti: “As dori o friptura din spareribs la cuptor, dar as vrea sa fie fara usturoi, dar cu chili... le faceti cumva in bere? Bruna? Ar fi minunat...” Practic ati “externalizat” gatitul. Specialistul a gatit in locul vostru! Voi ati spus doar cum sa fie.

Cum ar fi sa externalizati si matchmaking-ul? Simplu. Atata timp cat specialistul UmbrellaforTwo se va ocupa de asta, in urma sugestiilor tale!

Este foarte clar ca motivele care au generat ideea acestui concept au fost: stilul de viata actual caracterizat prin lipsa timpului, asteptari ridicate legate de partenerul dorit, cercul social restrans, concentrare excesiva catre viata profesionala.

Un alt element de diferentiere al agentiei este tipologia clientilor acceptati, fiind un serviciu dedicat persoanelor mature, cu o viata profesionala activa, persoane interesante, persoane hotarate si dedicate sa gaseasca un partener cu care sa construiasca o relatie serioasa pe termen lung si care sa le impartaseasca hobby-urile si interesele.

Asigurarea confidentialitatii este la fel de importanta pentru consultantii agentiei, precum este si pentru clientii sai!

Am 30 de ani, muncesc de dimineata pana spre seara, farama de timp ramasa mi-o petrec cu prietenii, imi place sa fac sport, peste 3 saptamani plec in Peru... si mai este un loc sub umbrela!

5 comentarii:

  1. Sa comentez...sa nu comentez...
    mh...mai bine tac.

    sau...
    adevarurile sunt dureroase, Marcel.
    Insa intotdeauna exista alternative. Ca nu ne convin, asta e cu totul alta poveste.
    TU singur spui "muncesc de dimineata pana spre seara"...pentru ce?
    Pentru ca sa iti permiti o Thailanda, un Peru...ok...bravos! chiar sunt alaturi de tine si sunt mandra ca te(am) cunosc(ut). Eu probabil nu voi ajunge niciodata pe acolo cu propriile mele picioare.
    O alternativa...redu timpul de serviciu, mai scad beneficiile, dar...castigi pe planul pe care consideri tu ca ai nevoie.
    Te pup (virtual).

    Cristina aka Bisisica

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii, ma gandeam ca de cand te cunosc, cu mici exceptii, in prietenia noastra fiecare a facut pentru celalalt, atunci cand a fost cazul, tot ce a putut "de bine". Sunt, totusi, momente, cand prietenul la nevoie...nu se cunoaste, din motive absolut obiective. Dar sunt sigura ca te vei descurca cu brio! Absolut sigura, e doar o chestiune de timp!
    Te pup cu drag,
    Octavia

    RăspundețiȘtergere
  3. mai sa fie... mai e un loc sub umbrela? anunt ai dat?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta nu-i un anunt? :) Dar oferta este limitata! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. asa se intampla cand nu te semnezi:)))
    prietenii stiu de ce!

    RăspundețiȘtergere