duminică, 19 decembrie 2010

Mos Craciun exista si este pe Faceebook-ul... Jos Facebook!

Buna dimineata...
Cu nasu-ntro cafea un pic irish dau o cautare pe facebook dupa "Mos Craciun"... sa vedem...exista? Bineinteles ca exista...chiar mai multi! Chiar si Mos Gerila (pentru cine si-l mai aminteste) inca e activ si cu mai multe fet(z)e... Mosi Craciun? Zeci. Poate sute...n-am avut rabdare sa vad mai multi de 30-40...clasici, cu barba si ochelari si figura de bunicuti, dar si tineri, proaspat epilati, gata sa indeplineasca dorintele tinerelor...neimplinite.
Bun. Deci exista. Si multi. Si diferiti. Dar asta este in contradictie cu ceea ce stiam eu; stiam ca, daca exista, exita maxim unul singur: acela care mi-a dat mie drumul pe horn a doua zi de Craciun, pentru ca barza era ocupata...
Ce mai tura-vura, hai sa nu ne mai ascundem dupa deget: Mos Craciun nu exista. Fal(u)surile prezente pe Facebook nu pot aduce nimic din cel cu care am crescut fiecare dintre noi si pe care-l asteptam cu nasul turtit de geam privind printre florile de gheata...aburindu-l. Da-i "like" unui Mos Craciun sau spune-i o poezie (scrie-i) si sa vedem daca ti se indeplinesc dorintele...
Extrapoland, tot ce este pe facebook este un fals.
Prietenii mei de pe facebook sunt umbre ale prietenilor reali... FB nu-l va reda niciodata asa bine pe Paul dimineata la 5 cerand un taxi: "Buna dimineata, trimiteti, va rog, cea mai buna masina pe care o aveti... Ce telefon am? (il ia de la ureche, il rasuceste...) Vodafone. Dar eu te-am intrebat pe tine ce casti ai?" Si este doar un exemplu.
Poate am exagerat, este doar ireal, dar nu va putea inlocui niciodata real-ul. Este un mod fals de a socializa... Strange-ti cel mai bun prieten in brate pe FB! Il simti, nu?
Da un "like" daca iti place comentariul, dupa care dezactiveaza-ti contul de facebook! Poate asa vine Mos Craciun!

4 comentarii:

  1. 1.intrebarea nu este daca exista sau nu Mos Craciun, pentru ca "Mos Craciun exista (punct)."
    Il vezi pe FB, in mall, la televizor, in parcuri…deci este clar: exista. Eventual intrebarea poate fi daca este real sau..ireal.
    Nu il mai asteptam pe mos cu nasu’ lipit de geam…acesta emotie a crescut odata cu noi…acum este interesul cu care cautam scrisorile catre mos ale celor dragi…atentia cu care impachetam dorintele puse sau nepuse pe hartie , bucuria atunci vezi/simti zambetul celorlalti (multi sau putin) atunci cand rup nerabdatori hartiile rosii sau colorate…sau necolorate… si acum vei spune ca putem face asta in fiecare zi…si da, ai dreptate, mos craciun exista in fiecare zi…
    2.probabil ai vazut Social Network: FB a pornit de la o intrebare simpla : Is she single ?
    daca faci din fb un..canal de comunicare cu ceilalti, mai bine inchide-l…daca nu, bucurata-te si mai mult de prietenii pe care ii ai…insa nu uita ca "retelele de socializare dauneaza grav sanatatii"..

    interesante subiecte, dar faptul ca le-ai "tratat" impreuna, nu-mi place...pentru ca ma face sa cred ca felul in care "abordezi" FB il face pe Mos Craciun sa nu existe..

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah...si inca ceva: daca mosu ti-a dat drumul pe horn...inseamna ca a existat...poti sta linistit, daca nu vine mosu...de Craciun o sa vina..barza :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Din punctul meu de vedere singurul Mos Craciun care exista este cel pe care-l vad copiii sub 3-4 ani!
    Si daca nu vine mosu', nu vine nici barza! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
    Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
    Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

    www.radiowhisper.com
    Multumesc,
    Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere